Opbygning af sitet

Man kan søgemaskineoptimere sin hjemmeside uendeligt, men er det tekniske fundament ikke i orden kommer man ikke langt.

Det er nemlig langt fra sikkert, at den bagvedliggende kode fungerer optimalt, blot fordi designet ser professionelt ud.

Ofte har selv professionelle firmaer, som laver hjemmesider, ikke tænkt SEO ind i opgaven. Dette kan i værste fald betyde, at din hjemmeside stort set er usynlig for søgemaskinerne og dermed ikke til at finde, når der søges efter den på nettet.

Vi tænker SEO ind i koderne allerede når vi bygger hjemmesiden op.

Vi har fokus på, at lave ren XHTML og CSS kode der er tableless (det vil sige uden brug af tabeller), som overholder W3C standarderne, og vises ens i alle browsere.

Men hvad betyder det?

Det betyder at vi ikke længere bruger tabeller når vi opbygger din hjemmeside. Tabeller er kun til brug for strukturering af data, og søgemaskinerne kan IKKE lide dem.

Brugen af CSS gør, at vi kan adskille layout fra indhold, og dermed gøre hjemmesiden meget mere brugervenlig og søgemaskinevenlig.

Hvad er W3C standarder?

W3C standarderne er et sæt regler og retningslinier for hvordan man "taler sproget korrekt". Formålet med dette er, at standardisere HTML-sproget så browser-udviklerne ved hvordan de skal lave browserne og hjemmeside-udviklerne ved hvordan de skal lave hjemmesiderne så de vises korrekt i alle browsere. Fordele Der er mange gode grunde til at opbygge hjemmesider i XHTML og CSS uden brug af tabeller, og at overholde W3C standarderne. Her er nogle af dem:

1. Hjemmesiderne får bedre placeringer i søgemaskinerne. (Der er ingen overflødig kode, som søgemaskinen skal tygge sig igennem)

2. Hjemmesider, der følger standarderne, kan også bruges af andre medier end browsere, f.eks. TV, mobiltelefoner eller PDA.

3. Hjemmesiden kan benyttes af folk med funktionsnedsættelser, i det hjemmesiden kan tilgås af en skærmlæser.

4. Hjemmesiden kan ses i alle browsere, ikke kun Internet Explorer.

5. Hjemmesider, som er udviklet i XHTML og CSS, downloades hurtigere og filstørrelsen reduceres typisk med 50 % i forhold til sider opbygget med tabeller og layout-HTML.

6. Nemmere efterfølgende at vedligeholde da struktur og præsentation er adskilt.